sabato 9 gennaio 2016

Spaghetti aglio, olio e peperoncino


Spaghetti aglio, olio e peperoncino  (cu usturoi, ulei si ardei iute)

Este cel mai simplu tip de paste una din acele retete culinare pe care o poti pregati in 6-8 minute.

Ingrediente pentru 4 persoane

320 g  spaghete

4 linguri de ulei de masline extra virgin

2 - 3 catei de usturoi

2 ardei iuti mici sau gasiti de cumparat in magazine peperoncino uscat

patrunjel tocat marunt

sare

Punem spaghetele la fiert,in apa punem putina sare

Prajim  într-o tigaie căţeii de usturoi tăiaţi în sferturi, pe lungime, rondele sau tocati marunt și ardeiul iute tot taiat sau tocat .Usturoiul nu il prajim foarte mult sa nu se arda  daca isi schimba culoarea da un gust amar.

Dupa un minut de prajala punem putina apa de pe spaghete si lasam pe foc.

Se scurg pastele dupa care le punem in tigaie, peste adaugam patrunjelul tocat marunt
dupa care mai le lasam 2 minute pe foc si amestecam.

Puneti spaghetele in farfuri si cine doreste poaste sa puna si cas razalit (parmigiano) peste Pofta Buna

Nessun commento:

Posta un commento