giovedì 17 maggio 2018

Orez Cu Sofran (Risotto allo Zafferano)

OREZ CU SOFRAN (Risotto allo Zafferano)


Ingrediente pentru 4 persoane

Orez 320 g

Ceapa 1                                                                                                 

Parmezan ras

Supa Vegetala

Unt 125 g

Vin Alb 40 g

Sare


Punem sofranul intr-un pahar si adaugam peste supa vegetala calda.

Maruntim ceapa

Intr-o tigaie topim 50 g unt din cele 125, prajim ceapa,adaugam orezul

lasam cam 4 minute,punem vinul si lasam sa se evapore.

Dupa procesul de evaporare a vinului adaugam supa putin cate putin pana

cand orezul este copt  17 - 19 minute,innainte cu 5 minute ca orezul sa fie gata

adaugam sofranul.

Dupa ce orezul este gata oprim focul,saram dupa gust adaugam parmezanul ras si cele 75 g de unt

care au mai ramas amestecam, punem un capac si il lasam 3,4 minute...Pofta Buna










Nessun commento:

Posta un commento