sabato 9 gennaio 2016

Paste Cu Pesto

- 320 g  pasta (fiecare ce doreste spaghete,rigatoni,orecchiette,tagliatelle etc...)

- busuioc verde un buchet destul de marisor

- 50 g seminte de pin (de la plafar)

- 2 catei de usturoi

- ulei de masline

- 100 g parmigiano (parmezan)

- sare si piper dupa gust

Mod de Preparare Pasta al pesto

Acum preparam pesto (se gaseste si in magazin gata preparat) Intre timp puneti apa la foc pentru paste.
Spalam busuiocul rupem toate frunzele le uscam si curatam usturoiul.
Puneti intr-un blender frunzele de busuioc deja uscate,usturoiul si incepeti sa mixati la viteza minima,varsati ulei incet (de genul cand faceti maioneza) punem semintele de pin si mixam pana optinem o pasta punem sare si piper dupa gust.

Punem sosul intr-un vas si punem putin ulei deasupra pana toata suprafata este acoperita in acest fel evitam ca condimentul sa se innegreasca.

Punem pastele la copt in apa deja calda si sarata...strecuram pastele si tinem un pahar(mic) de apa in care sau copt pastele,acum varsam pastele deja coapte innapoi in oala in care le-am copt,punem cam un sfert de pesto si amestecam,adagugam paharelul de apa tinut din coptura,50 g parmezan amstecam bine punem pastele intr-o farfurie din pesto si parmezanul care a ramas mai adaugam  in farfurie dupa gust serviti cald.

Pofta Buna.



Nessun commento:

Posta un commento