Retete culinare italienesti aici gasesti cele mai cunoscute mancaruri specifice italienesti : spaghete carbonara,lasagna,pizza si multe altele
sabato 9 gennaio 2016
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (cu usturoi, ulei si ardei iute)
Este cel mai simplu tip de paste una din acele retete culinare pe care o poti pregati in 6-8 minute.
Ingrediente pentru 4 persoane
320 g spaghete
4 linguri de ulei de masline extra virgin
2 - 3 catei de usturoi
2 ardei iuti mici sau gasiti de cumparat in magazine peperoncino uscat
patrunjel tocat marunt
sare
Punem spaghetele la fiert,in apa punem putina sare
Prajim într-o tigaie căţeii de usturoi tăiaţi în sferturi, pe lungime, rondele sau tocati marunt și ardeiul iute tot taiat sau tocat .Usturoiul nu il prajim foarte mult sa nu se arda daca isi schimba culoarea da un gust amar.
Dupa un minut de prajala punem putina apa de pe spaghete si lasam pe foc.
Se scurg pastele dupa care le punem in tigaie, peste adaugam patrunjelul tocat marunt
dupa care mai le lasam 2 minute pe foc si amestecam.
Puneti spaghetele in farfuri si cine doreste poaste sa puna si cas razalit (parmigiano) peste Pofta Buna
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento